Facebook, Microsoft і Google не хочуть шпигувати за користувачами

Неділя, 2 червня 2013, 15:01

The Guardian, The Times, Microsoft, Twitter, Google, Facebook і Yahoo відправили лист міністрові внутрішніх справ Великобританії Терезі Мей.

Компанії протестують проти плану уряду про дозвіл поліції відстежувати електронну пошту, соцмережі та історію пошуку користувачів, передає "Газета.ru" з посиланням на International Business Time.

За словами Терези Мей, подібні заходи необхідні для боротьби з тероризмом. Однією з причин появи законопроекту є вбивство солдата у Вуличі, що відбулося минулого тижня.

Відповідно до законопроекту, влада Великобританії відстежуватимуть листи громадян країни, їх листування в соцмережах, в тому числі в Skype.

Реклама:

"Британське суспільство чекає, щоб ми, політики, встановили баланс між демократією, свободою і ліберальними традиціями і безпекою, яка їм необхідна", - зазначив представник прем'єр-міністра.

У листі представники протестуючих компаній попереджають, що така ініціатива відкриває двері в "хаотичний світ", в якому уряд намагається нав'язати свої правила компаніям.

Однак уряд вважає, що тільки таким чином стане можливо допомогти спецагентам з MI5 запобігати терактам і злочинам.

Як відомо, 22 травня 2013 року у Вуличі двома ісламістами був убитий британський військовослужбовець Лі Рігбі. Після вбивства вони вимагали від перехожих знімати їх на камери мобільних телефонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: