У Козака хочуть збільшити штрафи за руйнування доріг

Середа, 19 червня 2013, 13:44

Міністерство інфраструктури пропонує збільшити штрафи за руйнування доріг для водіїв до 1,36-2,125 тисяч гривень, перевізників - до 17 тис гривень.

Про це повідомив глава "Укравтодору" Євген Прусенко на брифінгу в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, норми про збільшення відповідальності у вигляді штрафних санкцій містяться в розробленому міністерством законопроекті, який був представлений на розгляд уряду 19 червня.

"Зокрема, пропонується збільшити штрафні санкції за перевищення ваги транспортного засобу і наблизити їх до тих штрафних санкцій, які діють сьогодні в Білорусі і сусідній Польщі", - сказав він.

Реклама:

За словами глави "Укравтодору", в даний час в країні діють штрафи для водіїв у діапазоні 510-680 гривень, для перевізників - 1,360-1,7 тис гривень, тоді як за аналогічні порушення штрафні санкції в Білорусі складають (в гривнях) 1,9 тис гривень і 4,7 тис гривень, у Польщі - 2,28 тис гривень і 5,623 тис гривень відповідно.

При цьому найбільші штрафні санкції застосовуються і в Росії - 62,5 тис руб для водіїв і 125 тис руб - для перевізників.

За словами глави "Укравтодору", на дорогах України залишається 5,2 млн кв. км ям, в процесі ремонту усунуто 4,2 млн кв. км ям, залишилося 1 млн кв. км на дорогах державного значення.

Він висловив надію, що всі ремонтні роботи будуть завершені до кінця червня.

Як повідомлялося з посиланням на прем'єр-міністра Миколи Азарова, більше 80% вантажних транспортних засобів в Україні їздять з перевищенням нормативів вагових показників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!