"Кернел" Веревського продає Чортківський цукрозавод

Середа, 8 травня 2013, 10:20

Агрохолдинг "Кернел" Андрія Веревського підписав документи про продаж Чортківського цукрового заводу та місцевої торговельної компанії за 32,5 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні холдингу, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, операція буде завершена після отримання відповідного дозволу Антимонопольного комітету.

Компанію-покупця цукрозаводу "Кернел" не розголошує.

Реклама:

Як повідомлялося з посиланням на джерело, "Кернел" веде переговори про продаж Чортківського цукрового заводу з великим європейським виробником цукру - компанією Pfeifer&Langen (Німеччина).

Раніше "Кернел" прийняв рішення вийти з цукрового бізнесу і продати належні йому цукрові заводи, які дісталися при купівлі одного з найбільших виробників цукру в країні - "Цукрового союзу "Укррос".

"Кернел" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє цукор, соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії й зернових, надає послуги зі зберігання зернових та олійних культур на елеваторах.

Нагадаємо, у березні Вищий адмiнiстративний суд позбавив депутатських повноважень народного депутата фракцiї Партiї регiонiв Андрiя Веревського.

Як повідомлялося раніше, статки Веревського у 1 млрд доларів посіли 1342 позицію у американському рейтингу Forbes.

Як відомо, у листопаді 2012 року повідомлялося, що "Кернел" прийняла рішення відмовитися від виробництва цукру та продати належні їй цукрові заводи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: