ЄС наполягає на розкритті інформації про доходи від інвестицій

Вівторок, 7 травня 2013, 11:18

ЄС посилив заходи боротьби із виділенням коштів від податків багатими інвесторами, включно з партнерами приватних інвесткомпаній і хеджевих фондів.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно із повідомленням, ЄС зобов'язав всі 27 держав-членів розкривати конфіденційну інформацію про інвестиційні доходи та приріст капіталу фізичних осіб.

Як пише Financial Times, для Європи це безпрецедентний крок, до нього вдалися на хвилі загального посилення податкового регулювання по всьому світу.

Реклама:

Наприкінці квітня п'ять найбільших країн регіону (Німеччина, Великобританія, Франція, Італія та Іспанія) вже домовилися про обмін такими даними. Однак поширення вимог на весь Євросоюз втягне в обмін і такі країни, як Люксембург та Ірландія, де зареєстрована переважна більшість провідних інвестфондів ЄС.

В інтерв'ю газеті єврокомісар із питань оподаткування Альгірдас Шемета зазначив, що він планує представити проект радикальної реформи в цій сфері у найближчі місяці: податкові органи всіх 27 держав ЄС автоматично обмінюватимуться банківськими даними, відомостями про приріст капіталу, дивідендними виплатами та іншою інформацією.

Шемета висловив упевненість, що нещодавні скандали у зв'язку з ухиленням провідних чиновників від сплати податків у Франції та Німеччині "загартували політичну волю до боротьби "з приховуванням доходів.

Одним з найбільш гучних податкових скандалів року стало пред'явлення обвинувачень у фінансових зловживаннях екс-міністру Франції з бюджетних питань Жерому Каюзака: у нього виявився таємний рахунок у швейцарському банку.

Каюзак раніше визнав, що переховував на своєму рахунку в швейцарському банку близько 600 тис євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!