Apple виплатить 53 мільйони за відмову в обслуговуванні

Четвер, 30 травня 2013, 20:27

Apple погодилася виплатити 53 млн доларів за колективним позовом про відмову в гарантійному обслуговуванні пристроїв iPhone і iPod, пошкоджених дією вологи.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на The Wall Street Journal.

Відповідні документи були подані до окружного суду Північної Каліфорнії, який займається розглядом справи.

Визначена  сума буде направлена до фонду, з якого будуть проводитися виплати майже 153 тис клієнтів, що отримали відмову в гарантійному обслуговуванні у відповідності з політикою Apple про збиток під дією вологи. Для вступу рішення в силу воно має бути схвалене судом.

Реклама:

Apple постачає свої пристрої спеціальним індикатором, що міняє колір при контакті з рідиною. Встановлена компанією політика наказувала її співробітникам відмовляти клієнтам в гарантійному обслуговуванні, якщо індикатор свідчив про попадання води в пристрій.

Позивачі ж наполягали на тому, що індикатор міг реагувати на природне скупчення вологи в процесі звичайного використання. У самій компанії таку можливість заперечували.

За оцінками юристів, потенційний збиток корпорації у випадку судового рішення на користь позивачів міг становити від 31,2 млн доларів до 147 млн ​​доларів.

Нагадаємо, в березні цього року стало відомо, що Apple виплатить більше 100 млн доларів батькам, з рахунків яких знімалися гроші, коли діти завантажували додатки в онлайн-магазині Apple.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!