Білорусь стала світовим лідером зі спаму

Четвер, 30 травня 2013, 19:23

Білорусь обігнала США і зайняла перше місце за обсягом небажаних повідомлень, що відсилаються електронною поштою.

Про це йдеться в блозі компанії Appriver, що спеціалізується на боротьбі зі спамом, передає "УНІАН".

За даними компанії, суттєве зростання обсягів спаму, що відправляється з Білорусі, було зафіксоване 13 квітня, коли щодня з території цієї країни стало приходити більше 12 мільйонів небажаних рекламних повідомлень.

На початку року цей показник становив 2 млн повідомлень на день. Протягом півтора місяці спостережень фахівці не помітили суттєвого зниження потоку спаму з Білорусі. При цьому частка спаму в загальному обсязі електронної кореспонденції Білорусі досягла 99%, повідомляє Росбалт.

Реклама:

В основному рекламні повідомлення, що надходять з білоруських серверів, містять короткий текст і посилання на той чи інший сайт. Посилання найчастіше ведуть на непрацюючі сайти або сторінки фармацевтичних компаній, що продають ліки. У рідкісних випадках за посиланнями поширюється шкідливе програмне забезпечення.

Як зазначається, з 13 квітня з Білорусі надійшло понад 550 млн спам-повідомлень, тоді як із США, колишнього лідера за обсягом небажаної кореспонденції, тільки 447 млн. Всього ж на частку Білорусі після істотного збільшення кількості спаму припадає 16,3% від світового обсягу небажаних електронних листів, на частку США - 15,1%, близько восьми відсотків спаму відправляється з України і 5,8% з Китаю, відзначає The Register.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!