ЄС змінив політику в прагненні до зростання економіки

Четвер, 30 травня 2013, 12:34

Після трьох років глибокого скорочення витрат ЄС повідомив про зміну політики, заявивши, що країни блоку повинні сконцентруватися на структурних економічних реформах для стимулювання зростання.

Зміна курсу відбила зростаюче невдоволення урядів і населення єврозони тяготами жорстких заходів економії: блок єдиної валюти намагається уникнути другого року рецесії поспіль і побороти високе безробіття, що загрожує громадськими заворушеннями, передає Reuters.

Однак, як повідомив ЄС, провести скорочення все ж доведеться, але завдяки спокою ринків зараз більше "вільного простору" - часу, який може бути використаний для проведення реформ.

"Те, що понад 120 мільйонів чоловік зараз ризикують опинитися в злиднях або соціальній ізоляції - серйозний привід для занепокоєння, - вважає президент ЄС Жозе Мануел Баррозу. - Нам необхідні реформи, прямо зараз. Ціна бездіяльності буде дуже висока".

Реклама:

Франція, Іспанія, Словенія і Польща отримали по два додаткових роки для скорочення дефіциту бюджету до позначки менше 3% ВВП, Нідерланди, Потругалія і Бельгія - один рік.

Оскільки обтяжені боргами уряди єврозони не можуть стимулювати зростання за допомогою держвидатків, вони повинні реформувати спосіб управління економікою, головним чином, шляхом вирішення проблем неефективного ринку праці, пенсійної системи та державних послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!