ЄС запідозрив Apple в нечесному продажі iPhone

Понеділок, 27 травня 2013, 18:20

Європейська влада почали антимонопольне розслідування відносно Apple, запідозривши його в неконкурентному продажі iPhone.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на The Financial Times.

Як наголошується в документі, Єврокомісія отримала інформацію про те, що оператори і Apple уклали угоду, яка може призвести до натиску на  конкуренцію. Зокрема, антимонопольники цікавляться, чи намагалася американська компанія змусити телекомунікаційні групи закуповувати мінімальні партії телефонів.

ЄК також цікавиться, чи встановлювала Apple технічні або інші обмеження для iPhone 5, щоб його не можна було використовувати в мережах 4G в Європі. Як наголошується в документі, компанія могла відключити деякі функції своїх продуктів в певних країнах ЄС.

Реклама:

Крім того, антимонопольники вважають, що Apple могла вимагати для себе рівних або кращих заходів з просування продукції в порівнянні з іншими виробниками смартфонів.

Європейська комісія не в перший раз цікавиться ціновою політикою Apple.

У 2011 році антимонопольна служба ЄС відкрила розслідування щодо цієї корпорації і п'яти видавництв: Hachette Livre, Harper Collins, Simon & Schuster, Penguin і Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck. Усіх їх запідозрили в ціновій змові на ринку електронних книг, доступних для скачування користувачам iPhone і iPad в онлайн-магазині iBook.

Справа завершилася позасудовою угодою. Apple і видавці погодилися послабити обмеження на роздрібних продавців електронними книгами. Єврокомісія у зв'язку з цим закрила розслідування в грудні 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!