Присяжнюк очікує на зростання іноземних інвестицій в агросектор України

Субота, 18 травня 2013, 14:15

Обсяг іноземних інвестицій у сільськогосподарський сектор України зростатиме і вже за рік може подвоїтися, досягнувши близько 6 мільярдів доларів.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, який перебуває з візитом у США, передає "Укрінформ".

"У минулому році нам вдалося таких інвестицій залучити більше 3 мільярдів доларів, і я переконаний, що цьогоріч буде не менше. А наступного може бути 6 мільярдів доларів. Це якраз той обсяг, який відповідає потребам динаміки розвитку аграрного сектору і, до речі, зовнішнім ринкам", - сказав Присяжнюк.

Він уточнив, що ця оцінка включає як прямі інвестиції, так і кредити, а також інвестиції шляхом приходу нових компаній на український ринок і за рахунок виходу наших компаній на фондові ринки.

Реклама:

Характеризуючи співпрацю України в аграрному секторі з іноземними інвесторами з Китаю, Близького Сходу,Євросоюзу та США, Присяжнюк підкреслив: "Найголовніше, я задоволений тим, що вони не налаштовані конкурувати, а навпаки - об'єднати зусилля".

Міністр підсумував, що інвестування в аграрний сектор розвивається "досить стрімко, наскільки це можливо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!