Лавринович жорстко візьметься за торгівлю конфіскатом

Субота, 18 травня 2013, 12:14

За неповну інформацію або недотримання правил торгівлі конфіскатом обіцяють карати.

Про це йдеться в повідомленні Мін'юсту, передають "Коментарі".

Згідно з повідомленням, Мін'юст пропонує зобов'язати спеціалізовані організації, що здійснюють реалізацію арештованого державними виконавцями майна, оприлюднити в Єдиному реєстрі виконавчих проваджень повну інформацію про всі прилюдних торгах та аукціонах.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, в результаті змін планується вирішити проблему з численними порушеннями в торгах та аукціонах.

Реклама:

Крім того, спеціалізованим організаціям за достовірність внесеної до Реєстру інформації встановлять відповідальність.

З цією метою Мін'юст пропонує удосконалити процедуру формування та ведення Єдиного реєстру виконавчих проваджень.

Зокрема, обов'язковому внесенню до Реєстру підлягають відомості про організацію, якій передали майно для реалізації (повне найменування, місцезнаходження, телефон, адреса сайту і т.д.), про найменування та опису майна; місця, дати та час проведення торгів; номери рахунків спеціалізованої організації для сплати гарантійного внеску; кінцевий термін реєстрації заяв для участі в торгах; місця, дати та час ознайомлення з майном, яке продається; відомості про те, коли торги відбулися; відомості про майно, що реалізується, ціну продажу тощо.

Крім того, якщо продажі будуть підлягати непродовольчі товари на комісійних умовах, то у відомостях про майно вказуватися комплектація товару, марка, потреба в ремонті, колір тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: