У Януковича кажуть, що в бюджеті передбачені кошти на доплати лікарям

Субота, 18 травня 2013, 10:26

У держбюджеті на цей рік передбачено 250 млн гривень на матеріальне стимулювання лікарів первинної ланки системи охорони здоров'я.

Про це на брифінгу у Вінниці повідомила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова, передає "УНІАН".

"У цьому бюджеті закладені додаткові кошти, які будуть дозволяти "пілотам" (регіонам, в яких реалізуються пілотні проекти з реформування системи охорони здоров'я) та Вінниці продовжувати цю реформу, в першу чергу, кошти на доплати лікарям первинної ланки - це дуже важливо, і це необхідно обов'язково продовжувати. Засоби закладені в бюджеті, в тому числі і для купівлі медичного транспорту і для "пілотів" у тому числі", - сказала вона.

Акімова нагадала, що минулого року було виділено майже мільярд на пілотні регіони і на стимулювання лікарів, і на закупівлю медичного обладнання.

Реклама:

"Грошей не буде так багато, щоб побудувати скрізь все що нам би хотілося, ними потрібно розпоряджатися ефективно, потрібно вибирати пріоритети. Тому тема госпітальних округів - це вибір пріоритетів з дуже великою регіональною складової і специфікою, яка повинна бути врахована для того, щоб зрозуміти , куди ми вкладаємо державні кошти, щоб отримати результат - доступну та однакову за якістю допомогу в усі села і міста, незалежно від того, де ти живеш", - додала Акімова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!