Вілкул запевняє, що заборгованість по зарплаті скоротилася

П'ятниця, 17 травня 2013, 15:47

Заборгованість по заробітній платі в Україні за квітень і початок травня скоротилася на 35 млн гривень, і станом на 13 травня становила 1043 млн гривень.

Про це під час селекторної наради у Кабінеті міністрів заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул, передає "УНІАН".

"Сума заборгованості за квітень-початок травня зменшилася на 3,2% - на 35 млн, і на 13 травня становила 1043 млн гривень. Уряд жорстко контролює своєчасність виплати зарплат і погашення заборгованості. Люди повинні бути захищені, а на керівників підприємств-боржників треба впливати - аж до покладання на них адміністративної відповідальності і розриву контрактів", - сказав віце-прем'єр.

Він також повідомив, що найбільш великими залишаються обсяги заборгованості із зарплат в Донецькій області (217,5 млн гривень) та Київській області (126 млн гривень).

Реклама:

Разом з тим, Донецька область демонструє найкращу динаміку погашення заборгованості: обсяг погашених боргів за звітний період становив 36,1 млн гривень, заборгованість погасили 24 підприємства області.

"4 квітня ми вже проводили подібне засідання, на якому ухвалили рішення інтенсифікувати роботи у сфері погашення заборгованості. Вона зменшується, але все ще недостатніми темпами", - сказав Вілкул.

У свою чергу міністр соціальної політики Наталія Королевська, яка також брала участь у селекторній нараді, заявила, що 54% ​​обсягу всіх боргів припадає на економічно активні підприємства.

"226 млн гривень (22%) - борги економічно активних підприємств державної форми власності, 38 млн гривень - борги економічно активних підприємств комунальної форми власності. Але найбільший борг - майже 300 млн гривень - по економічно активним підприємствам приватної форми власності", - сказала міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: