Авторинок України в квітні встановив новий рекорд продажів

Понеділок, 13 травня 2013, 17:54

Продажі нових автомобілів у квітні встановили новий посткризовий рекорд.

Про це повідомляє AUTO-Consulting.

Згідно з повідомленням, зусиллями всіх операторів було реалізовано майже 26 тиc автомобілів, що на 35% більше досить успішних показників березня. Більше того, збут нових автомобілів був на 33% краще, ніж рік тому. Так багато дилери вже давно не продавали.

Хвиля ажіотажу, викликана введенням спецмита на бензинові іномарки з двигунами 1-2,2 л захлеснула весь авторинок. Попитом користувалися всі авто, навіть якщо їм не загрожує додаткове мито. У виграші опинилися і вітчизняні виробники, чий збут також підскочив на 25-50%.

Реклама:

Як відзначають в AUTO-Consulting, ажіотаж поки не дуже позначився на розстановці сил на ринку, а підсумкові місця в рейтингу продажів багато в чому залежали від складських запасів, логістики і моторності дилерів.

Топ-15 найбільш продаваних авто за складом не змінився. За винятком Nissan, Porsche і Infiniti всі бренди виявилися в плюсах, в порівнянні з попереднім місяцем. Але якщо ринок виріс в середньому на 35%, то окремим брендам вдалося так налякати покупців рекламою, що продажі підскочили відразу на 80-90%.

Відзначимо, що найбільш полохливими виявилися клієнти китайських виробників. Так, продажі BYD зросли на 90% і цей виробник впритул підійшов до показника продажів Chery. Стрімко зросли і продажі Lifan (+68%).

Але квітневий успіх окремих виробників був забезпечений не тільки ажіотажем навколо спецмита, а й вдалою модельною політикою. Так, Renault дуже вдало вивела на ринок новий Logan і Sandero, що стало запорукою 63%-ого росту продажів. Непогано були сприйняті ринком і бюджетні новинки від Skoda, Citroen, Peugeot.

Mazda на гребені попиту вивела на ринок потужну версію популярного кросовера CX-5 і змогла домогтися 93%-ого росту.

Попит на преміальні автомобілі також виріс, хоча спецмита зачіпають далеко не всі позиції багатьох брендів.

Audi і BMW також додали в продажах, але в квітні не змогли наздогнати Mercedes-Benz.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: