Для держстрахування треба ввести окремий внесок - Богатирьова

Понеділок, 13 травня 2013, 12:19

Для введення загальнодержавного медстрахування необхідне введення окремого страхового внеску.

Про це заявила міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні роботодавці можуть страхувати працівників за рахунок прибутку. Тому питання про надання їм пільг потребує ретельного опрацювання", - сказала вона.

Богатирьова зазначила, що добровільне медичне страхування є одним із способів залучення додаткових позабюджетних коштів, частку яких заклади охорони здоров'я можуть використовувати на свої потреби.

Реклама:

За її інформацією, в 2012 році обсяг коштів, отриманих установами охорони здоров'я від страхових організацій за медичну допомогу, надану застрахованим з добровільного медичного страхування, становив 49,1 млн гривень.

Говорячи про введення загальнодержавного медичного страхування, міністр зазначила, що для цього необхідне введення окремого страхового внеску.

На її думку, мобілізація фінансових ресурсів, необхідних для функціонування системи медичного страхування може здійснюватися за рахунок: запровадження страхових внесків роботодавців; залучення коштів державного та місцевих бюджетів на сплату страхових внесків за відповідні категорії застрахованих та ін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: