Кіпр зняв обмеження на фіноперації двох російських банків

Субота, 11 травня 2013, 10:24

Міністерство фінансів Кіпру 10 травня оголосило про зняття обмежень на фіноперації двох російських банків - дочірніх структур ВТБ і Промсвязьбанка.

Про це повідомляють "РИА Новости".

Згідно з повідомленням, Russian Commercial Bank (дочірня структура ВТБ) і OJSC Promsvyazbank (кіпрська філія Промсвязьбанка) увійшли до списку іноземних фінансових організацій, з яких знімаються заходи з обмеження руху капіталів.

Цей список, підписаний міністром фінансів Кіпру Харрісом Георгіадісом, включає всього чотири іноземних організації. Крім російських структур, до списку увійшли ліванські банки BLOM Bank SAL і Lebanon and Gulf Bank SAL.

Реклама:

Згідно з рішенням кіпрського Мінфіну, вказаним банкам дозволено проводити будь-які платіжні операції та банківські перекази між рахунками як у межах Кіпру, так і за кордоном. Також банкам дозволені будь-які розрахунки з клієнтами як на острові, так і за його межами.

При цьому міністерство заборонило банкам відкривати нові рахунки для громадян Кіпру, які вже є клієнтами цих організацій.

Як пише видання, рішення про зняття обмежень з зазначених банків було прийнято після перевірки Міністерства фінансів Кіпру, яка показала, що банки відповідають необхідними критеріями, зокрема, володіють достатніми ліквідними коштами.

Крім того, Міністерство фінансів Кіпру випустило новий указ, який продовжує ще на тиждень обмеження на банківські операції в країні. Зокрема, зберігається заборона на зняття в банкоматах сум, що перевищують 300 євро.

Нагадаємо, Кіпр 26 березня ввів жорсткі обмеження на банківську діяльність і зняття грошей з депозитів, щоб уникнути масового виведення коштів з фінансової системи. Хоча ці заходи вже кілька разів зм'якшувалися, в цілому Кіпр зберігає виключно жорсткий контроль над рухом капіталу.

У рамках реструктуризації два найбільші державні банки Laiki Bank і Bank of Cyprus планують об'єднати, а з великих вкладів в них (понад 100 тисяч євро) спишуть більшу частину коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: