Росія хоче, щоб Україна скасувала квоти на імпорт вугілля

Середа, 1 травня 2013, 13:07

Росія просить Україну скасувати або відстрочити введені в березні 2013 року квоти на імпорт вугілля і заборону на ввезення коксу в 2013 році.

Про це повідомляється в протоколі 12-го засідання підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва комітету з питань економічного співробітництва україно-російської міждержавної комісії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Російська сторона висловлює розчарування введенням українською стороною квотування щодо вугілля та коксу, в тому числі походженням із Росії. Дане рішення порушує домовленості між Росією та Україною про незастосування кількісних обмежень щодо ввезення товарів", - сказано в документі.

При цьому російська сторона просить українську сторону відмінити введення квот на імпорт вугільної продукції і коксу або оперативно надати квоти для імпортерів російського вугілля в необхідному обсязі.

Реклама:

Як поінформувала українська сторона, квотування імпорту коксівного вугілля і коксу є тимчасовою і вимушеною мірою, викликаною безпрецедентним зростанням ввезення на територію країни цих товарів протягом 2012 року.

Як відомо, Кабмін встановив квоту на імпорт коксівного вугілля у 2013 році обсягом 10,2 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: