Кіпр вводить новий податок на нерухомість

Четвер, 25 квітня 2013, 12:59

Кабмін Кіпру схвалив введення нового податку на нерухомість, що є однією з умов виділення острову першого траншу.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передає "ИТАР-ТАСС".

Як зазначається, відповідний законопроект найближчими днями буде направлений до парламенту на затвердження.

Згідно з положеннями законопроекту, власники нерухомості будуть платити від 50 євро за власність, що оцінюється за станом на 1980 в 12,5 тис євро, до приблизно 52 тис євро за будинки понад 3 млн євро. У середньому, за нерухомість вартістю від 40 тис до 120 тис євро вони заплатять 305 євро, а від 170 тис до 300 тис - приблизно 1,5 тис євро.

Реклама:

Разом з тим наголошується, що новий податок є тимчасовим і його термінове ухвалення обумовлене тиском з боку міжнародних кредиторів.

Це визнав офіційний представник уряду Кіпру Христос Стиліанідіс, який заявив, що до червня до закону будуть внесені поправки, які зроблять його "більш справедливим".

Справа в тому, що велика кількість дорогих будинків протягом багатьох років просто не реєструвалися, а їх власники мають на руках папери, що ця власність представляє собою просто земельні ділянки.

"Існують цілі райони в Лімасолі, Нікосії та Ларнаці, де будинки на мільйони євро були зведені без дозволів на будівництво", - повідомив Стиліанідіс.

Він зазначив, що необхідно зібрати додаткову інформацію про подібні забудови з тим, щоб внести поправки в новий закон.

"Ми сподіваємося, що парламент схвалить нашу пропозицію, виходячи з розуміння того, що до червня буде подано набагато справедливий податок на нерухому власність", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: