Автоімпортери відмовилися брати участь у автосалоні SIA-2013

Вівторок, 2 квітня 2013, 15:42

Всеукраїнська Асоціація автоімпортерів і дилерів прийняла рішення не брати участь в автосалоні SIA -2013 на знак протесту проти спроб ввести спецмита на іномарки.

Про це йдеться в повідомленні асоціації.

Як зазначається, таке рішення дозволить привернути увагу держави до проблеми автобізнесу і наочно продемонструє, що буде з авторинком, якщо пройдуть ініціативи Мінекономторгівлі ввести на іномарки додаткові мита в розмірі 6,46% і 12,95%.

В асоціації відзначили, що замість десятка автомобільних новинок світового автопрому, які планувалося раніше показати, будуть порожні павільйони, наповнені тільки запчастинами та обладнанням. Точно також і на авторинку будуть порожні автосалони після введення спецмита.

Реклама:

"Ми вже вдавалися до подібних дій в 2009 році, коли на знак протесту проти введення 13%-ої надбавки до мита автоімпортери відмінили проведення автосалону. Тоді нам вдалося домогтися скасування надбавки вже у вересні і відміна такої масштабної події, як Київський автосалон "ВААІД KYIV AUTOMOTIVE SHOW" не пройшла непоміченою. Люди повинні розуміти, що буде з авторинком, коли автоімпортерів зобов'яжуть платити додаткові 13% мит", - йдеться в повідомленні.

Тому, в разі невідміни спецмита українці повністю залишаться без автомобільних новинок, а ВААІД бойкотуватиме щорічний автосалон SIA -2013 і не буде проводити свій автомобільний салон "ВААІД KYIV AUTOMOTIVE SHOW".

Як відомо, в Мінекономторгівлі пропонують вести строком на три роки спеціальне мито на автомобілі з об'ємом двигуна понад 1 тис см3, але не більше 1,5 тис см3 - 6,46% на автомобілі з об'ємом двигуна понад 1,5 тис см3, але не більше 2,2 тис см3 - 12,95%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: