Мінфін розширить відповідальність податкових інспекторів

Четвер, 7 березня 2013, 08:51

Мінфін розробив законопроект про внесення змін до Податкового кодексу з метою посилення відповідальності контролюючих органів.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, в Мінфіні пропонують розширити відповідальність перевіряючих органів шляхом поширення її на прийняття неправомірних рішень, що впливають на права платників, а також тих, за якими визначаються податкові або грошові зобов'язання.

"Ще одна норма, запропонована Мінфіном, спрямована на перегляд порядку проведення документальних перевірок. В разі прийняття закону податківцям буде заборонено проводити документальні позапланові перевірки платників за періоди, які вже аудийовані в рамках планових перевірок", - пише видання.

Реклама:

Крім того, список винятків став ширше. На сьогодні Податковим кодексом визначені такі винятки, як звернення самого платника податків з проханням перевірити його або проведення перевірки в рамках кримінального провадження. Тепер запропоновано прописати ще два - на підставі ухвали суду та при перевірці достовірності заявлених до відшкодування сум ПДВ.

"Ще один виняток - проведення контрольних заходів за результатами зустрічних звірок - Міністерство юстиції намагалося безуспішно відхилити, оскільки звірки не є перевірками і проводяться за регламентом, визначеним Кабміном. Мінфін відхилив зауваження Мін'юсту, мотивуючи це тим, що податкові органи втратять якісний контроль над нарахуванням і сплатою податків і зборів", - говориться в матеріалі.

У відомтсві Клименка повідомили, що вони погодили законопроект без зауважень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!