НБУ вважає великі готівкові розрахунки небезпечними

Вівторок, 5 березня 2013, 19:12

У Нацбанку вважають, що великі суми готівкових розрахунків є небезпечними.

Про це заявила заступник голови НБУ Віра Ричаківська, йдеться у повідомленні регулятора.

"Є певна межа, коли такі розрахунки (готівкові) певною мірою стають уже навіть при проведенні розрахунків, великі суми - небезпечними", - сказала Ричаківська.

За її словами, коли проводяться розрахунки у безготівковій формі, то іде певною мірою їх легалізація.

Реклама:

"Кошти проходять через банківську систему і це спонукатиме працівників вимагати від своїх роботодавців, щоб оплата праці здійснювалась у безготівковій формі, з іншої сторони ми розуміємо, що це поступлення і в бюджет", - зазначила заступник голови НБУ.

Нагадаємо, 4 березня 2013 року Нацбанк повідомив, що ініціює встановлення граничної суми готівкового розрахунку у розмірі 150 тисяч гривень.

Як повідомлялося, в ще жовтні 2012 року заступник начальника управління Нацбанку в Дніпропетровській області Олена Рогожа заявляла, що НБУ введе обмеження на готівкові розрахунки, якщо буде така необхідність.

"Якщо буде така необхідність, то такі обмеження будуть введені. Але це відбудеться після дуже ретельного вивчення ситуації, збору і аналізу інформації", - підкреслила тоді Рогожа, коментуючи прийнятий парламентом і підписаний президентом закон про функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: