Бездіяльність чиновників може призвести до транспортного колапсу. Документ

Вівторок, 5 березня 2013, 15:02

Заборона надання послуг з перевезення пасажирів автобусами, які переобладнанні з вантажних транспортних засобів призведе до зупинки перевезень на багатьох маршрутах.

Про це повідомляє інформаційний відділ "Союзу перевізників України".

За даними союзу, Мінінфраструктури ігнорує вимоги законодавства, щодо залучення громадян до громадського обговорення нормативно-правових актів, які розробляються міністерством в галузі автотранспорту.

Як зазначається у повідомленні, на даний час регуляторну процедуру проходить проект постанови Кабміну "Про внесення змін до деяких постанов Кабміну".

Реклама:

Оскільки, проект даної постанови є регуляторним актом та має важливе суспільне значення і стосуються актів, якими передбачається встановлення обмежень для суб'єктів господарювання, то згідно п. 21 постанови уряду, Мінінфраструктури в обов'язковому порядку повинен провести консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення.

"Складається враження, що процес підготовки та обговорення нормативно-правових актів відбувається кулуарно (між чиновниками та лідерами лояльних громадських організацій) за відсутності прозорості, без врахування думки громадян України", - зазначають у союзі перевізників.

Згідно із повідомленням, оскільки проект постанови Кабміну передбачає заборону надання послуг з перевезення пасажирів з використанням автобусів, що зареєстровані як переобладнані з вантажних транспортних засобів та заборону здійснення перевезень пасажирів на відстань понад 150 кілометрів автобусами до 22 пасажирських місць включно, то прийняття цього документу може призвести до транспортного колапсу в Україні.

"Близько 30% автобусів, якими перевозять пасажирів в Україні є переобладнані автобуси. Заборона надання послуг з перевезення пасажирів такими автобусами призведе до зупинки перевезень на багатьох маршрутах загального користування, зокрема на більшості соціально значущих маршрутах", - йдеться у повідомленні.

Громадські організації ГО "Союз перевізників України" та ГО "Спілка водіїв" занепокоєні бездіяльністю чиновників Мінінфраструктури і тому звернулися до президента з проханням вплинути на цю ситуацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: