Банки не будуть звітувати про безготівкові операції українців - НБУ

Неділя, 31 березня 2013, 13:44

Банки не зобов'яжуть звітувати перед податковою про проведення клієнтами безготівкових операцій на суму понад 150 тис гривень.

Про це заявила заступник глави Нацбанку Віра Ричаківська, передає ZN.UA.

"Якщо податкова захоче подивитися як проходили розрахунки (на суму понад 150 тис гривень), то вона, звичайно, може це побачити. Але банки податковій цілеспрямовано не звітують. Окремої звітності для таких операцій не передбачається", - констатувала топ-менеджер НБУ.

За словами заступника голови НБУ Віри Ричаківської, вибір центробанком суми в 150 тис гривень як верхньої планки готівкових розрахунків обумовлений тим, що так чи інакше операції понад цієї величини потрапляють під фінансовий моніторинг згідно з чинним законодавством.

Реклама:

"Ніяких додаткових регуляторних репресивних заходів не передбачається. Тут громадяни можуть бути абсолютно спокійні. При здійсненні операцій додаткові документи (від населення) не потрібні. Існуючі в банківській системі традиційні платіжні фінансові інструменти будуть застосовуватися і надалі", - зазначила Ричаківська.

Нагадаємо, 4 березня 2013 року Нацбанк повідомив, що ініціює встановлення граничної суми готівкового розрахунку у розмірі 150 тисяч гривень.

Нещодавно Ричаківська заявила, що НБУ вирішив розширити безготівкові розрахунки для комфорту людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!