Український оператор планує придбати частину найбільшого порту Росії

Середа, 27 березня 2013, 13:57

Український портовий оператор "Трансінвестсервіс" включився у боротьбу за 20% акцій Новоросійського морського торгового порту, які планує продати Росія в рамках програми приватизації.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на Reuters

Суму потенційної угоди агентство оцінює в 400 млн доларів.

Як зазначається, в середині січня газета "Ведомости", також з посиланням на джерела, писала, що претендентом на порт може стати компанія "Нафтогазіндустрія", що належить колишньому главі Держбуду Володимиру Когану.

Реклама:

Раніше вважалося, що основними претендентами на актив можуть стати власники контрольного пакету акцій Новоросійського морського торгового порту - група "Сума" Зіявудіна Магомедова і державна "Транснефть". Тим не менш, проти посилення їх впливу в активі виступав перший віце-прем'єр Ігор Шувалов. Через критику з боку чиновника на початку 2012 року з'явився варіант з продажем акцій іншій держкомпанії - "Роснефти". Судячи з того, що надалі про це нічого не повідомлялося, цей варіант розвитку не отримав.

Протягом 2012 року чиновники також повідомляли, що можуть продати пакет акцій порту на біржі, причому навіть називалася майданчик - нібито нею повинна була стати Нью-Йоркська фондова біржа.

Новоросійський морський торговельний порт - найбільший портовий оператор в країні, на нього припадає близько 30% від усього морського вантажообігу країни.

"Трансінвестсервіс" управляє найбільшим на Україні суховантажним портаом. Термінали компанії знаходяться поряд з Одесою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!