ВААІД заперечує всі домовленості з Прасоловим

Вівторок, 26 березня 2013, 18:44

Інформація глави Мінекономторгівлі Ігоря Прасолова не відповідає дійсності, а саме: ніяких домовленостей на останній і єдиній зустрічі з автодилерами не укладалося.

Про це заявив генеральний директор ВААІД Олег Назаренко.

Як повідомляється, дійсно, 12 березня відбулася зустріч - нарада віце-прем'єра Юрія Бойка, міністра економічного розвитку і торгівлі Прасолова і міністра промполітики Короленка з автоімпортерами, хоча в списку запрошених автоімпортерів на нараді з автоімпортерами прийшли і представники автоскладальних підприємств.

Крім того, за словами Назаренка, під час наради Бойко попросив присутніх автоімпортерів проінформувати іноземні заводи - виробники, представники яких в Україні - автоімпортери (автодилери) були учасниками наради, про пропозицію і можливості відкрити автоскладальні заводи або автозаводи повного циклу в Україні.

Реклама:

"Бойко також попросив у присутніх по можливості отримати інформацію від іноземних заводів - виробників про необхідні для них преференції для інвестування в Україну, а саме, на яких умовах можливий прихід автоконцернів і будівництво в Україні їх філій по виробництву автомобілів", - йдеться в заяві.

Згідно з повідомленням, запрошені автоімпортери запевнили, що передадуть інформацію про зміст зустрічі і отриману пропозицію іноземним компаніям.

Однак, вже відразу ж на цій нараді присутні автоімпортери озвучили ряд факторів, які перешкоджають приходу інвестора в Україну та будівництву філій автоконцернів.

"Разом з тим, незважаючи на аргументацію учасників зазначеної наради - автоімпортерів, на наше здивування і без попередніх консультацій з нами і навіть всупереч, наведених нами аргументів "проти", з боку ініціаторів наради надійшла вказівка ​​Мінекономторгівлі опублікувати рішення про введення спецмита на автоімпорт, що нас спантеличило", - йдеться в повідомленні.

Назаренко заявив, що жодних заяв, які могли б бути розцінені Мінекономторгівлі як домовленість або згода про залучення в Україну стратегічного інвестора, провідного бренду автопрому, який і модельний ряд збільшить і поліпшить якість автомобілів, з боку учасників зустрічі - автоімпортерів і інших автоімпортерів ВААІД, які не були присутні на зазначеній зустрічі, не прозвучало (а навпаки, прозвучали аргументи з обгрунтуванням причин відмови світових автоконцернів будувати автозаводи в Україні в існуючих умовах).

Більше того, за результатами зустрічі у Бойка у ВААІД надійшов лист міністра промислової політики Короленка, в якому він ще тільки просить надати пропозиції щодо заходів державної підтримки виробників автомобілебудівної галузі, необхідних для забезпечення залучення в галузь інвестицій і розміщення на території України виробництв з виготовлення автомобільної техніки провідних світових брендів.

Крім того, станом на 25 березня ніякою інформацією про плани створення в Україні не тільки автозаводів, але й навіть автоскладальних виробництв, подібних до існуючих в Україні, з боку світових автоконцернів, а також інформацією щодо озвучених пропозицій з боку автоконцернів ми не володіємо, говориться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, міністр економічного розвитку і торгівлі Прасолов в ефірі програми "Досвід" на "Першому національному" телеканалі заявив, що після введення спецмита на імпортні авто в Україну прийдуть великі автомобільні холдинги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: