Україна та ЄС незабаром обговорять управляння українською ГТС - Ставицький

Вівторок, 26 березня 2013, 11:09

Київ i Брюссель найближчим часом проведуть круглий стiл високого рiвня, на якому обговорять, зокрема, питання газотранспортного консорцiуму.

Про це повiдомив пiсля зустрiчi з єврокомiсаром з енергетичних питань Гюнтером Оттiнгером мiнiстр палива та енергетики Едуард Ставицький в iнтерв'ю українським журналiстам у Брюсселi, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я так розумiю, що протягом щонайбiльше двох тижнiв усе буде узгоджено. Але те, що вiн буде - це 100%", - запевнив український мiнiстр.

Вiн також пов'язав питання проведення круглого столу з конкретизацiєю формату можливого газотранспортного консорцiуму з управлiння українською ГТС - буде вiн тристороннiм (Україна-ЄС-Росiя) або двостороннiм (Україна-Росiя), на чому наполягає росiйська сторона. "Почекайте круглого столу - там усе буде", - звернувся вiн до журналiстiв.

Реклама:

Вiдповiдаючи на запитання, чи обговорювалося пiд час зустрiчi питання Енергетичного спiвтовариства та можливий вихiд iз нього України, як про це ранiше заявила росiйська сторона, ставлячи умовою створення консорцiуму вихiд Києва з Енергетичного спiвтовариства, Ставицький сказав: "Я хочу наголосити, що ми обговорювали питання iмплементацiї останнiх домовленостей Україна-ЄС, досягнутих у лютому цього року, i вже застосування практичних крокiв, якi ми маємо зробити, щоб iмплементувати всi досягнутi домовленостi".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!