Кіпр відклав відкриття банків на два дні

Вівторок, 26 березня 2013, 09:07

Центральний банк Кіпру переніс відкриття всіх банків країни на четвер, 28 березня.

Про це повідомляє "Лєнта.ру" з посиланням на Reuters.

Як пояснили в Центробанку, таке рішення було прийнято для забезпечення "спокійного функціонування банківської системи в цілому". Тим часом раніше повідомлялося, що до четверга будуть закриті тільки Popular Bank і Bank of Cyprus, в той час як інші відкриються у вівторок, 26 березня.

Відкриття банків було відкладено через кілька годин після того, як президент Кіпру Нікос Анастасіадіс, повернувшись з Брюсселю, повідомив про введення тимчасового обмеження на рух капіталів.

Реклама:

Рішення було ухвалене за підсумками переговорів з міністрами країн єврозони, які погодилися виділити Кіпру стабілізаційний кредит у розмірі 10 мільярдів євро.

Нагадаємо, банківська система Кіпру була заблокована 16 березня після повідомлення про можливе списання частини коштів з усіх рахунків з метою набрати близько 5,8 мільярдів євро, - такою була умова надання фінансової допомоги європейськими країнами. 19 березня пропозицію про введення одноразового податку на депозити було відхилено парламентом країни, проте через декілька днів, після провалу переговорів з Москвою, уряд знову повернулося до розгляду цієї ідеї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: