Присяжнюк вкотре похвалився експортним "покращенням"

П'ятниця, 22 березня 2013, 12:49

У січні-лютому 2013 року виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні зросло на 6,3%, порівняно з аналогічним періодом 2012 року.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба.

"З початку року ми бачимо стійку тенденцію до нарощення виробництва більшості видів продукції харчової та переробної промисловості. Так, у січні-лютому 2013 року виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні зросло на 6,3%, порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Зокрема, значно збільшилося виробництво продукції тваринництва - м’яса великої рогатої худоби, свиней. Та найбільше вдалося наростити виробництво замороженого м’яса свійської птиці - на 65,7%", - зазначив Присяжнюк.

Також міністр зауважив, що на 15% збільшилося виробництво вершкового масла, на 8,6% - свіжого сиру. Окрім того, вітчизняні підприємства харчової та переробної промисловості наростили виробництво фруктових та овочевих соків - на 21,7%, та безалкогольних напоїв - на 22,9%.

Реклама:

Очільник відомства наголосив, що значно зросли й обсяги експорту продукції харчової та переробної промисловості.

"Дуже важливо, що зростає експорт готової продукції з доданою вартістю. Так, у січні-лютому обсяги експорту продукції харчової та переробної промисловості зросли на 298,1 мільйона доларів, тобто на 25,7%, порівняно з відповідним періодом 2012 року. Загалом, за вказаний період експорт цієї продукції сягнув 1,5 мільярда доларів", - додав Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!