Під нацпроекти влада планує залучити більше 8 мільярдів інвестицій - Каськів

Середа, 20 березня 2013, 20:13

Обсяг коштів, залучених під реалізацію нацпроектів у сфері дорожнього будівництва, формування енергонезалежності, а також в агросекторі складе не менше 8 млрд гривень.

Про це за підсумками роботи круглого столу в Національному інституті стратегічних досліджень заявив голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів, передає "УНІАН".

"Ми прийняли базові рішення. По-перше, розвиток інфраструктури за моделлю державно-приватного партнерства, коли приватні гроші приходять в будівництво доріг, що нам дозволить вийти на вирішення цієї проблеми. Другий пріоритет - енергонезалежність, проект LNG-термінал та інші проекти розвитку альтернативної енергетики. І аграрний блок", - сказав Каськів.

За його словами влада вже в цьому році вийшла на етап підписання інвестиційних угод і може стверджувати, що грошей буде залучено в рамках інвестпроектів в обсязі 8 млрд гривень.

Реклама:

"Причому ця сума може зрости за результатами нашої роботи в наступні два місяці", - заявив Каськів.

Він також повідомив, що вже найближчим часом може бути вирішено питання щодо передачі в концесію ділянки окружної дороги Києва.

"Буквально три дні тому була нарада у прем'єра, виведемо концесійний проект у стадію інвестиційної угоди. Інвестиційний проект, який повністю обійдеться без кредитів і держгарантій", - підкреслив глава держагентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: