"Бориспіль" відклав випуск євробондів на рік

Середа, 20 березня 2013, 18:15

"Міжнародний аеропорт "Бориспіль" повернеться до розгляду питання розміщення єврооблігацій після поліпшення пасажиропотоку.

Про це повідомив гендиректор аеропорту Антон Волов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми планували залучення єврооблігацій, планували перекредитувати той кредитний портфель, який у нас зараз є, який складається з облігацій внутрішньої позики, різних кредитів в різній валюті, перекредитувати за допомогою єврооблігацій", - сказав він.

За його словами, в даний час ситуація на ринку досить стабільна з позитивною динамікою.

Реклама:

"Однак, так як ми будемо отримувати рейтинг, будемо отримувати рейтинг вперше, то, звичайно, хотілося б отримати рейтинг позитивний на тлі проблем нашого головного клієнта, тому, напевно, нам варто почекати рік, повністю відновити пасажиропотік, потім провести рейтинг і тоді вже розміщуватися", - сказав Волов.

Він зазначив, що на авіакомпанію "АероСвіт" припадало 32% пасажиропотоку в аеропорту, проте, оскільки в аеропорту було два базових перевізника - "Міжнародні авіалінії України" та "АероСвіт", ситуація не надто критична.

"Ми вважаємо, що у аеропорту є весь потенціал для того, щоб відновити пасажиропотік до кінця поточного року, але не все залежить від аеропорту, дуже багато залежить, у тому числі від авіакомпанії МАУ, від конструктивного діалогу з цією авіакомпанією" , - сказав гендиректор аеропорту.

Нагадаємо, аеропорт "Бориспіль" у травні 2012 року скасував тендер на закупівлю послуг з організації випуску єврооблігацій на суму 300 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: