Суд дозволив "регіоналу" будувати офіси в столичному парку

Середа, 20 березня 2013, 13:11

Прокуратура Києва програла судову суперечку про визнання недійсним договору оренди землі на Столичному шосе, який раніше уклали Київрада і ТОВ "Авеста-Буд".

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 26 лютого 2013 року, передають "Наші гроші".

Заступник прокурора Києва, який представляв інтереси Держекоінспекції та Держземресурсів, в суді доводив, що договір укладений на підставі рішення Київради від 2009 року, яке є незаконним та скасоване Окружним адмінсудом Києва 28 липня 2011 року.

За даними прокуратури, цей договір суперечить законодавству, оскільки виділена ділянка входить у межі національного парку "Голосіївський".

Реклама:

Втім, 28 лютого 2012 року Київський апеляційний адмінсуд скасував постанову Окружного адмінсуду і визнав рішення Київради правомірним та чинним. 15 січня 2013 року ВАСУ залишив це рішення в силі.

Апеляційний суд прийняв доводи ТОВ "Авеста-Буд", яке вказало на "невірне посилання на витяг з державного земельного кадастру станом на 14.06.2011", згідно з яким виділена ділянка знаходиться у межах національного парку.

Фірма заявила, що ці відомості були внесені до кадастру вже після укладення договору оренди.

При цьому, відповідно до указу президента земельні ділянки включаються до складу парку без вилучення у користувачів.

Нагадаємо, 28 жовтня 2010 року Київрада і ТОВ "Авеста-Буд" уклали договір оренди земельної ділянки розміром 2,6495 га, грошова оцінка якої становила 8,44 млн гривень.

Ділянка була виділена фірмі для будівництва офісних комплексів з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торгівельно-розважального призначення і паркінгами.

Власниками ТОВ "Авеста-Буд" є депутат Закарпатської облради від Партії регіонів Василь Ігнатко та ТОВ "Актив-Транс Схід", власником якого є "Кіралена Холдінгс Лімітед" (Кіпр).

Керівником фірми зараз є Сергій Велигоша, якого пов’язують із земельними махінаціями у Харкові.

Бізнес-партнером Ігнатка по фірмі "Автоком" є депутат Харківської міськради від Партії регіонів Ігор Аріх.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: