ЄС закликає Україну скасувати введення спецмита на іномарки

Вівторок, 19 березня 2013, 13:55

ЄС закликає Україну скасувати введення з 13 квітня 2013 року спецмит на імпорт легкових автомобілів.

Про це йдеться в повідомленні посольства ЄС в Україні, передають "Українські новини".

"Ми закликаємо Україну переглянути та відкликати своє рішення, оскільки йому не вистачає належного юридичного обгрунтування, і воно робить негативний вплив на економічні інтереси ЄС", - сказано в ньому.

У повідомленні наголошується, що ЄС раніше висловлював стурбованість можливим введенням таких мит, а також просив Україну надати обгрунтування такого кроку.

Реклама:

"Однак у відповідь ми не отримали додаткової інформації про наше прохання, також, Україна не прийняла в цьому напрямку ніяких подальших дій", - йдеться в повідомленні.

На думку ЄС, запровадження спецмита встановлює додаткові торгові бар'єри і може мати вкрай руйнівний вплив на експорт автомобілів з ЄС.

Як повідомлялося, влада вирішила ввести спецмита на імпорт нових легкових автомобілів з ​​об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Нагадаємо, в 2009 році уряд уже вводив 13% надбавку на 6 місяців, що призвела до скорочення обсягів виробництва авто на 82%, а обсяги продажів тоді на внутрішньому ринку зменшилися на 84%, доходи знизилися на 96%.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: