Зростання індексу Dow Jones виявилося найтривалішим з 1996 року

Четвер, 14 березня 2013, 12:38

Індекс Dow Jones за підсумками торгів закрився зростанням на 0,04% до 14455 пунктів і оновив черговий історичний максимум.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на Fox News.

Згідно з повідомленням, Dow Jones безперервно зростає протягом дев'яти торгових сесій поспіль, що є рекордом з 1996 року.

З початку року біржовий показник, що відображає динаміку акцій 30 найбільших американських компаній, виріс уже більш ніж на 11%. Інвестори скуповують цінні папери корпорацій із США, навіть незважаючи на секвестр держбюджету, який може призвести до серйозного уповільнення темпів зростання ВВП.

Реклама:

Інші фондові індекси в США також знаходяться в районі історичних максимумів. Так, S&P 500 піднявся до 1555 пунктів і знаходиться менш ніж у відсотку від рекорду. Високотехнологічний індекс Nasdaq оцінюється в 3245 пунктів, що є максимумом з 2000 року.

У середу американські індекси росли на тлі звіту міністерства торгівлі США про збільшення роздрібних продажів у лютому на 1,1% в порівнянні з січнем.

Аналітики, як вказує Fox News, очікували зростання показника лише на 0,5%.

Також 13 березня міністерство праці США опублікувало дані, згідно з якими ціни на імпорт виросли на 1,1%, що є найвищим місячним показником з серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!