Греція не домовилася з кредиторами про транш

Четвер, 14 березня 2013, 12:05

Багатогодинні переговори уряду Греції з кредиторами завершилися безрезультатно - вони не домовилися про терміни виділення чергового траншу допомоги в 2,8 млрд євро.

Про це пише "Прайм" з посиланням на сайт ділової інформації Kerdos.gr.

Як повідомляється, місія повернеться до Афін в кінці березня - початку квітня.

"Чорний дим" піднявся над будівлею уряду - угоди не досягнуто, говориться в статті про переговори, що проходили одночасно з виборами Папи Римського у Ватикані. Міністр фінансів заявив про "дуже значний прогрес".

Реклама:

"Ми знаходимося близько до угоди", - сказав Стурнарас. На питання, чи є небезпека, що кредит не буде виділений, Стурнарас відповів: "На мій погляд, немає".

Найбільш гострими питаннями на переговорах були приватизація і реструктуризація держсектора, збір податків і виплат до пенсійних фондів, списання частини кредитів домашніх господарств, введення нових податків на нерухомість і звільнення держслужбовців, повідомляють джерела видання.

Президент Торгово-промислової палати Афін Константінос Міхалос висловив стурбованість бізнесу ситуацією на переговорах, але заявив, що грецький уряд саме вирішує, яким чином виконувати свої зобов'язання.

На його думку, і рівень переговорів повинен бути іншим.

"Співрозмовниками грецького прем'єр-міністра можуть і повинні бути тільки керівники країн-членів ЄС, а не службовці МВФ, ЄЦБ та Єврокомісії. Останні повинні вести переговори з представниками грецької державної адміністрації", - сказав Міхалос.

Офіційний представник уряду Греції Сімоса Кедікоглу заявив, що це були переговори з "посильними". "Рішення не приймають ні Томсен (представник МВС), ні інші два представники. Вони лише посильні з повідомленнями. Але важливо, яка думка у них складеться, і що вони представлять в доповіді кредиторам", - сказав Кедікоглу в інтерв'ю телеканалу ANT1.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!