Канадська Cub Energy домовилася про купівлю української PrivateCo

Середа, 13 березня 2013, 17:48

Cub Energy Inc. домовилася про купівлю української видобувної компанії PrivateCo за 25 млн доларів.

Про це повідомляється на сайті Cub Energy, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, в цілях покупки активу, компанія здійснить випуск 55,6 млн акцій номінальною вартістю 0,45 доларів кожна.

Отримати погодження антимонопольних органів і закрити операцію планується до 1 червня.

Реклама:

PrivateCo має у розпорядженні три спецдозволи на розробку ділянок загальною площею близько 280 кв. км на сході України (Осколонівська, Краківська, і Східно-Вергунська площа). Умовні запаси газу по категорії 2C - 9,6 млрд куб. футів. Відповідні ділянки розташовані поблизу уже розроблюваних Cub Energy.

"Сейсморозвідки на нових ділянках планується почати в четвертому кварталі 2013 року, буріння повинне початися не пізніше червня 2015 року. Програма робіт фінансуватиметься за кошти Cub Energy, у тому числі дивіденди від частки в "КУБ-Газа" (Луганська обл)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Cub Energy зі штаб-квартирою в Х'юстоні (Техас) і офісом в Києві відносить себе до числа п'яти найбільших нафтогазових операторів України. Її найбільшими активами є 30% частка в українській нафтогазовій компанії "КУБ-Газ", що розробляє Ольговское, Макіївське, Північно-Макіївське, Вергунське і Крутогорівское родовища у Дніпровсько-Донецькому басейні, і компанія "Тисагаз", якій належить чотири газові ліцензії: на Російсько-Комарівському, Станівському, Королівському газових родовищах та Ужгородському розвідницькому блоці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!