Азаров підготував інвалідам та ветеранам війни чергове покращення

Середа, 13 березня 2013, 16:46

З травня пенсія учасника бойових дій, якому виповнилося 85 років, буде не менше 2,548 тис гривень.

Про це повідомила міністр соцполітики Наталія Королевська, повідомляє прес-служба відомства.

За її словами, ухваленою постановою уряду передбачається з 1 травня збільшено розмір мінімальної пенсії інвалідам війни ІІ та ІІІ груп та учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, яким виповнилося 85 років, до розміру мінімальної пенсії інвалідів війни І групи.

"З 1 травня 2013 року у жодного учасника бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, якому виповнилося 85 років, пенсія не може бути меншою 2,548 тис гривень: пенсія учасників бойових дій підвищиться на 1,078 тис гривень на місяць", - сказала вона.

Реклама:

Міністр також повідомила, Уряд ухвалив рішення збільшити розміри разової грошової допомоги усім ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, що виплачується до 5 травня. У середньому таке збільшення становитиме 10% у порівнянні з минулим роком.

"Наприклад, інвалідам війни І групи передбачається виплатити разову допомогу у розмірі 2,415 тис гривень - на 215 гривень більше, ніж у 2012 році. На ці потреби у бюджеті заплановано 821,3 млн гривень", - розповіла вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: