Fitch присвоїло рейтинг єврооблігаціям банку Коломойського

Понеділок, 11 березня 2013, 17:29

Fitch присвоїло єврооблігаціям Приватбанку на 175 млн доларів фінальний рейтинг "В".

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Рейтингове агентство Fitch присвоїло випуску п'ятирічних єврооблігацій Приватбанку на 175 млн доларів, здійснюваному через SPV Credit Finance plc, фінальний довгостроковий рейтинг "B" і підтвердило рейтинг поворотності активів на рівні "RR4".

Згідно із документом, довгостроковий рейтинг випуску облігацій знаходиться на одному рівні з довгостроковим рейтингом дефолту емітента (РДЕ) Приватбанку. Зміна останнього надасть відповідний вплив на довгостроковий рейтинг емісії облігацій.

Реклама:

Рейтинг поворотності активів "RR4" відображає середні перспективи поворотності коштів для утримувачів облігацій у випадку дефолту.

Помітна зміна субординації власників облігацій може привести до пониження рейтингу поворотності активів банку і, як наслідок, довгострокового рейтингу євробондів, відзначає Fitch.

Як відомо, Приватбанк в кінці лютого 2013 року розмістив п'ятирічні єврооблігації на суму 175 млн доларів із прибутковістю 10,875% річних. Організаторами розміщення виступили Credit Suisse, JP Morgan і UBS Investment Bank.

Нагадаємо, Приватбанк заснований в 1992 році. Його найбільшими акціонерами, згідно з офіційною інформацією, на початок 2013 року були Геннадій Боголюбов (33,83%), Ігор Коломойський (33,77%) і Triantal Investments Ltd. (24,99%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: