Янукович заговорив про демонополізацію газового ринку

П'ятниця, 1 березня 2013, 13:13

Україна розглядає питання демонополізації газового ринку.

Про це заявив президент Віктор Янукович в ході підсумкової прес-конференції.

"Лібералізація газового ринку вже давно назріла, тому ми розглядаємо зараз питання демонополізації газового ринку України", - сказав Янукович.

Крім того, президент зазначив, що це питання має бути вирішене збалансовано.

Реклама:

Що стосується створення консорціуму, то треба поставити питання, що ми хочемо отримати і як цього досягти ", - додав президент.

"Ми хочемо отримати, щоб українська ГТС працювала надійно, мала можливість прокачувати певні обсяги газу (чим більше, тим краще), і щоб була технічно модернізована", - зазначив Янукович.

"Йдуть переговори, і Росія готова вкладати кошти в модернізацію ГТС. Хоче Росія стати власником ГТС? Може й хоче, але власником є ​​Україна. Труба залишається у державній власності", - підкреслив президент.

За його словами, схема співпраці виглядає так: "Умовно майбутнє підприємство бере в оренду трубу, і забезпечує обсяги прокачування газу і модернізацію".

"Важливо, щоб Україна мала рівний доступ до управління цією системою", - підкреслив Янукович.

За словами Януковича, держава повинна дбати про населення в питаннях поставок йому газу, про роботу ТЕЦ.

Як відомо, 22 лютого президент Віктор Янукович заявив, що питання створення консорціуму з управління українською ГТС буде вирішено в першому півріччі, і ГТС може бути здана в оренду.

Нагадаємо, нещодавно фірма "Газтек" за 2,77 млн гривень скупила на біржі невеликі пакети акцій п'яти облгазів. "Газтек" і "Надра Банк" контролюються бізнесменом Дмитром Фірташем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!