ЄС хоче допомогти Україні у зберіганні газу

П'ятниця, 22 лютого 2013, 14:04

Євросоюз готовий допомогти Україні в дослідженнях в сфері зберігання газу.

Про це йдеться в заяві комісара ЄС з енергетики Гюнтера Еттінгера з приводу зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким, передають "Українські новини".

"Разом з Україною ЄС готовий досліджувати її невикористаний потенціал у сфері зберігання газу, а також вивчити загальні можливості оптимізації цього зберігання і шляхів перетворення України з країни, що транспортує газ у виробника, імпортера та експортера газу", - сказано в повідомленні.

Еттінгер підкреслив, що завдяки участі в Енергетичному співтоваристві Україна отримує правову безпеку, а іноземні компанії будуть інвестувати в українські трубопроводи, енергетичну торгівлю і виробництво енергії.

Реклама:

Єврокомісар зазначив, що співдружність також допомагає Україні диверсифікувати імпорт газу, і вже зараз Україна може отримувати німецький газ через Польщу завдяки здатності трубопроводу працювати в обох напрямках.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович в ході прямого телеефіру "Діалог з країною" заявив, що не розуміє навіщо Україні Енергетичне співтовариство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!