ЄБРР підтримав ініціативи Міндоходів щодо поліпшення бізнес-клімату

Неділя, 17 лютого 2013, 10:29

Уряд України в рамках системної та цілеспрямованої роботи з поліпшення бізнес-клімату працює над розробкою та втіленням ефективних ініціатив щодо профілактики корупції.

Про це повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко під час зустрічі з президентом ЄБРР Сума Чакрабарті в Лондоні, передає прес-служба міністерства.

Як зазначається, ЄБРР, зі свого боку, розраховує на поліпшення податкового та митного сервісу в зв'язку зі створенням Міндоходів.

"Для нас дуже важлива довіра  іноземних інвесторів до України, і ЄБРР сьогодні - це найбільш великий інституційний інвестор в економіку України, який багато в чому формує думку іноземного бізнесу з приводу інвестиційної привабливості України. Ми не заперечуємо існуючих проблем, а системно працюємо над їх вирішенням. Ми ставимо перед собою мету значно поліпшити діловий клімат і забезпечити рівні конкурентні умови в нашій країні, знизити адміністративний тиск на бізнес", - підкреслив Клименко.

Реклама:

За його словами, сьогодні весь фінансовий блок держави працює в єдиному просторі.

"У нас є і ресурси, і час для повноцінної імплементації заявлених реформ", - зазначив міністр.

У ході зустрічі Клименко і Чакрабарті знайшли порозуміння в питанні профілактики корупції та усунення негативних наслідків цього явища для ведення бізнесу в Україні, особливо в митній сфері, повідомляє прес-служба.

"Розробка ефективних антикорупційних ініціатив для нас сьогодні важлива не тільки з точки зору поліпшення інвестиційного клімату, але і в контексті вирішення одного з основних питань, яке хвилює українське суспільство. Ми уважно вивчаємо громадську думку, відгуки бізнесу та інвесторів і бачимо, що сьогодні проблема корупції особливо гостро стоїть у площині митних питань. Це серйозний виклик для нас. Зі створенням міністерства ми плануємо поширити вже напрацьовані в податковій службі антикорупційні практики і на митну сферу", - підкреслив міністр.

Клименко повідомив, що завдяки впровадженню ефективної системи внутрішнього моніторингу ризиків за останні два роки рівень корупції в податковій службі в цілому знизився на 33%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!