Азаров каже, що наші ліки нічим не гірші за імпортні

Четвер, 14 лютого 2013, 15:49

Українські фармацевтичні підприємства навчилися робити лікарські препарати не гірше імпортних аналогів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров після відвідання Українського науково-практичного центру хірургії і трансплантації ендокринних органів і тканин в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми навчилися робити лікарські препарати не гірше, ніж імпортні, оскільки наші підприємства провели модернізацію і працюють на сучасному обладнанні", - сказав він.

Азаров оглянув ліки для хворих на гіпертонію, зазначивши, що для прикладу українські такі ліки коштують близько 5 гривень, а імпортні - близько 16 гривень, і вітчизняні ліки нічим не поступаються.

Реклама:

Він зазначив, що важливо, щоб українці могли в аптеках придбати якісні та надійні медпрепарати.

Як повідомлялося,  Азаров доручив розробити всі необхідні підзаконні акти, які б містили чітко визначені умови та правила нової процедури ліцензування імпорту ліків, щоб до 13 лютого прийняти їх за засіданні Кабінету міністрів.

У свою чергу представники міністерства охорони здоров’я повідомили прем’єру, що ліцензійні умови розроблені, і вже готові для підписання.

Водночас прийнято рішення щодо поетапного впровадження цих вимог до кінця 2013 року. На першому етапі ліцензійні умови будуть дуже простими, процедура видачі ліцензії - максимально спрощена, і вже з 1 березня імпортери зможуть її отримати. Тому жодних проблем з наявністю ліків не повинно бути.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: