Підприємці просять Азарова не допустити прийняття закону про внутрішню торгівлю

Середа, 13 лютого 2013, 18:47

Представники українських асоціацій та об'єднань підприємців України виступають проти ухвалення законопроекту "Про внутрішню торгівлю".

Про це повідомили члени ініціативної групи підприємців, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зазначений законопроект, на наше глибоке переконання, не потрібно приймати взагалі, тому що внутрішня торгівля врегульована законами: це і Господарський кодекс, і Податковий кодекс. Потреби в додатковому регулюванні, відповідно до зарегульованості сфери підприємництва, ми не бачимо", - заявив голова Союзу захисту підприємців Сергій Доротич.

Як наголошується в оприлюдненому зверненні підприємців до глави уряду, документ передбачає створення нових контролюючих органів, вводить додаткові форми звітності та штрафи, а також вимоги до кваліфікації представників сфери торгівлі та ресторанного господарства, до торговельних площ для продажу деяких видів товарів.

Реклама:

На думку громадських організацій, норма законопроекту по окремому приміщенні для торгівлі пивом, міцними спиртними напоями та тютюновими виробами "є абсурдною": це призведе до закриття дрібних магазинів і малих архітектурних форм.

Крім того, у зверненні до глави Кабміну підприємці критикують норму про надання місцевим органам влади повноважень щодо встановлення режиму роботи точок продажів.

Підписати звернення до прем'єр-міністра виявили готовність Спілка підприємців, середніх, малих і приватизованих підприємств України, Комісія з питань торгівлі регіональної ради підприємців в Києві, Український союз промисловців і підприємців, Спілка захисту підприємців, інші громадські організації та бізнес асоціації.

Як повідомлялося, урядовий законопроект "Про внутрішню торгівлю" зареєстрований у парламенті 10 листопада 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!