Клименко поїде переймати досвід стягування податків у Великобританію

Вівторок, 12 лютого 2013, 15:11

Глава Міндоходів Олександр Клименко здійснить робочу поїздку до Великобританії з метою вивчення досвіду об`єднання Управління по податковим та митним зборам Її Величності.

Про це йдеться у повідомленні Міндоходів.

"Інтеграція податкової та митної служб була завершена в Об’єднаному Королівстві у 2007 році і вважається однією з найуспішніших фіскальних реформ у світовій практиці", - заявив Клименко під час зустрічі з послом Великобританії в Україні Саймоном Смітом.

За даними відомства, у рамках візиту Клименко планує вивчити британський досвід із запровадження індивідуального підходу до податкового контролю, що базується на діалозі між відомством та платником, а також проведе консультації щодо практик міжнародного співробітництва в сфері трансфертного ціноутворення та питань оптимізації і перекваліфікації кадрового складу.

Реклама:

"Окрему увагу буде приділено інноваційній інформаційній системі, яка є потужним інструментом боротьби з ухиленням від сплати податків Великобританії", - сказано у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше Клименко заявив, що у Міністерстві доходів і зборів вивчають можливість бачити реальні доходи громадян через Facebook.

Клименко тоді навів приклад роботи британської податкової служби, посилаючись на газету Financial Times, про те, що вони бачать доходи і витрати громадян по зіставленню більше 25 різних баз даних, аж до записів у Facebook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: