Клименко хоче, щоб держава отримувала все, що повинна отримувати

Понеділок, 11 лютого 2013, 09:43

Буде справедливо, якщо прибуток від товарів і ресурсів, вироблених або видобутих у нашій країні, буде залишатися в Україні, використовуючись в інтересах держбюджету і громадян, а не буде вимиватися на рахунки за кордон.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив глава Міндоходів Олександр Клименко.

"Прийнявши закон, ми перенаправимо в країну мільярди гривень бюджетних грошей, які осідали на рахунках в іноземних банках або поповнювали держскарбницю інших держав", - стверджує міністр.

За його підрахунками, повноцінна робота у форматі даного закону принесе бюджету в перший рік 0,5 млрд гривень додаткових надходжень, а в наступні роки приріст складе 1 млрд гривень щорічно.

Реклама:

"Чи впевнені ми, що законопроект буде прийнятий? Так, впевнені. Пора почати поважати свою країну і платити прибуток тут", - заявив Клименко, уточнивши, що Україна сьогодні пропонує "одні з найнижчих" ставок податку на прибуток в Європі.

"Тому наша рекомендація великому бізнесу - починати планомірно готуватися до роботи з новим законом", - зазначив Клименко. При цьому він фактично погодився, що закон запрацює, у кращому випадку, в 2014 році.

На даний момент, за його словами, фіскальне відомство працює в рамках передбаченої в Податковому кодексі простої ціни, однак вже зараз бачить "як на долоні" не зовсім прозорі схеми.

При цьому Клименко поскаржився, що "поки що далеко не завжди великі і найбільші підприємці є і найбільшими платниками податків" і спрогнозував "певну протидію" при ухваленні законопроекту про трансфертне ціноутворення.

"Але я впевнений, що культура повноцінно і в повній мірі сплачувати податки в Україні буде прищеплена спочатку саме серед представників великого бізнесу. А далі, сподіваюся, американський жарт "не можна уникнути тільки смерті та податків" стане зрозумілим і всьому суспільству", - резюмував глава фіскального відомства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!