Естонія вирішила подарувати зайві гроші бідним країнам

Четвер, 3 січня 2013, 13:07

МЗС Естонії вирішило  витратити 900 тисяч євро, що залишилися невикористаними у 2012 році, на допомогу "країнам, що розвиваються".

Про це повідомляє "Лента.ру" з посиланням на Postimees.

Згідно з повідомленням, мова йде про гроші, які залишилися від "Фонду світогляду" і мали бути витрачені на "розвиток демократії".

"В Естонії застосування цим коштам не знайшлося. Тоді почали шукати, кому б ці гроші віддати, і допомога країнам, що розвиваються виявилася найкращим варіантом", - повідомляє видання.

Реклама:

У повідомленні не зазначено, з яких джерел були отримані ці кошти і хто конкретно ними повинен був розпоряджатися. Законопроект про Фонди розвитку світоглядів (MSA) був прийнятий парламентом у 2012 році. Він передбачав, що партіям, представленим у парламенті, буде виділятися по 900 тисяч євро на рік.

Ці гроші вони зможуть витрачати на створення згаданих фондів, які повинні "сприяти суспільно-політичній думці і вільному демократичному світогляду як в Естонії, так і за кордоном".

 В даному випадку нерозтрачені 900 тисяч євро вирішили розподілити за 14 напрямками. Зокрема, 50 тисяч євро отримає Грузія на "збільшення прозорості та ефективності тюремної системи". Стільки ж - Молдавія на "реформу молодіжної пенітенціарної системи".

Також гроші будуть витрачені на підтримку секретаріату міжнародної організації Transparency International та розвиток системи освіти Афганістану (150 тисяч і 200 тисяч євро відповідно).

У парламенті Естонії, коментуючи рішення МЗС про використання нерозтрачених коштів, заявили, що їх можна було б перевести в держбюджет.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: