ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 29 січня 2013, 21:00

Швейцарська газета: син Януковича - король вугілля у Женеві

Швейцарська щоденна газета "Le Matin Dimanche" заявляє, що син українського президента Олександр Янукович став королем вугілля у Женеві.

Антимонопольний комітет не хоче займатися квитками на Hyundai

Антимонопольний комітет втрутиться в питання про ціни на залізничні перевезення на поїздах Hyundai, коли поїзди запрацюють чітко і без перебоїв.

Реклама:

Ахметов чекає на нову хвилю "енергетичної" приватизації

Енергохолдинг ДТЕК олігарха Ріната Ахметова як і раніше готовий брати участь у приватизації генеруючих та енергопостачальних компаній.

Тактика Москви може підштовхнути Україну до Європи - The Financial Times

"Насильницька тактика Москви може ще дати зворотній ефект, підштовхнувши Україну в бік Європи", - пише видання The Financial Times.

ЖКГ є найслабшою ланкою економіки - Мінекономрозвитку

"Тут дуже важливою є сучасна тарифна політика, яка не відповідає потребам розвитку цієї галузі", - сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

Колишній генпрокурор України не зміг відсудити шахту в Росії

Російські слідчі відмовили колишньому генпрокурору України Геннадію Васильєву в порушенні справи стосовно гендиректора об'єднання "Кузбас" Віктора Шевцова. Васильєв, який з 2011 році намагається відсудити частину активів бізнесмена Віктора Нусенкіса, в кінці 2012 року звернувся до Слідчого комітету Кемеровської області з вимогою порушити справу стосовно гендиректора об'єднання "Кузбас".

Уряд знову обіцяє "покращення" інвестклімату

За словами міністра закордонних справ Леоніда Кожари, уряд готує пакет законопроектів для поліпшення інвестиційного клімату й спрощення ведення бізнесу в Україні.

"Газтек" Фірташа докупив 14% "Чернівцігазу"

"Газтек" збільшив свою частку в компанії "Чернівцігазу" до 34,39%, купивши ще 14% компанії.

Shell отримає пільги при розробці "Юзівської площі"

Shell і "Надра Юзівська" звільняються від сплати екологічного податку, збору за спецводокористування, плати за землю, митного збору. Інвестори також не будуть сплачувати збори, що стягуються при продажі іноземної валюти, з послуг мобільного зв'язку, при купівлі нерухомості і відчуженні автомобілів.

Місія МВФ приїхала до Києва

Місія Міжнародного валютного фонду, як і планувалося, 29 січня прибула з візитом в Україну.

Головним "наглядачем" за банками буде банкір Ахметова

Директором генерального департаменту банківського нагляду Національного банку призначений Роман Яковлєв. Він протягом 1999-2011 років очолював відділ, а згодом - управління кредитних та позиційних ризиків ПАТ "Донгорбанк". Як відомо, основним акціонером "Донгорбанку" є СКМ, що належить українському олігарху Рінату Ахметову.

Дефіцит платіжного балансу України виріс на 70%

Дефіцит платіжного балансу України в 2012 році становив 4,174 млрд доларів, що на 70% перевищує від'ємне сальдо, зафіксоване в 2011 році.

Один депутат обходиться бюджету більше ніж 2 тисячі гривень на день

Як повідомляється, в цю суму включені зарплати нардепів та їх помічників, витрати на проїзд депутата, в тому числі на перельоти, лікування, путівки в санаторій, телефонний зв'язок, проживання в готелі та навіть канцелярське приладдя.

Україна потрапила у групу країн з високим ризиком корупції

Більшість країн світу, серед яких і багато провідних експортерів озброєнь, не в змозі контролювати корупцію в оборонному секторі.




 


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!