Reuters і Bloomberg підозрюють у зв'язках з трейдерами

Вівторок, 29 січня 2013, 20:21

Влада США почала розслідування відносно найбільших ділових видань країни.

Чиновники запідозрили їх у тому, що вони передавали макроекономічну статистику одним трейдерам раніше, ніж іншим, передає "Лєнта.ру" з посиланням на The Wall Street Journal.

Розслідування стосується, зокрема, агентств Bloomberg, Thomson Reuters, Dow Jones і News Corp - всі вони є офіційними постачальниками економічної інформації від уряду.

Втім, жодних звинувачень їм поки не висунуто.

Реклама:

У будь-якому випадку мова не йде про якусь тривалу затримку макроекономічної інформації, яка надходить від уряду.

За даними видання, ділові ЗМІ могли затримувати розсилку даних на частку секунди.

Тим не менш, в умовах бурхливого розвитку високочастотної та алгоритмічної торгівлі навіть такий проміжок часу міг дати одним трейдерам перевагу над іншими, вважають чиновники.

Видання із посиланням на анонімні джерела пише, що Комісія з цінних паперів і ФБР будуть перевіряти надходження в ділові ЗМІ інформації від усіх міністерств і відомств, які мають відношення до економічної статистики.

Зокрема, буде проведено перевірку публікації даних від Федеральної резервної системи, міністерств енергетики, сільського господарства, фінансів та інших.

Американські чиновники регулярно звітують - наприклад, міністерство енергетики щосереди публікує матеріали про запаси палива в країні.

Як правило, ці дані сильно впливають на настрої на ринках. Примітно, що про розслідування повідомила саме The Wall Street Journal - газета, яка входить до видавничого дому Dow Jones.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: