Азаров хоче створювати бар'єри для неякісних імпортних товарів

Вівторок, 29 січня 2013, 17:27

Прем'єр-міністр Микола Азаров виступає за створення бар'єрів для ввезення в країну неякісних товарів легкої промисловості імпортного виробництва.

Про це він заявив на зустрічі з членами Ради підприємців, передає УНІАН.

Азаров зазначив, що вітчизняна легка промисловість розвивається дуже слабо.

"Ми дійшли до межі. Що це за країна у 45 мільйонів, яка нічого не виробляє з погляду легкої промисловості? У кожного з нас, які тут сидять, костюми імпортні, сорочки імпортні, краватки імпортні, взуття імпортне. Куди далі їхати? Приїхали вже. Настав час вживати радикальних заходів, які дозволять нам піднятися", - заявив прем'єр.

Реклама:

Він сказав, що для налагодження ситуації в галузі необхідно не тільки створювати сприятливі умови для розвитку власного виробництва, а й захищати ринок від неякісного дешевого імпорту.

"Тут комплекс заходів потрібний. Не тільки податкові, кредитові (преференції), а й це ще перевірка якості того, що нам завозиться, і серйозні бар'єри на кордоні для неякісних товарів широкого вжитку. Дуже серйозні бар'єри", - сказав Азаров.

Як відомо, з 1 січня 2011 року підприємства легкої промисловості, окрім тих, які виробляють продукцію на давальницькій сировині, терміном на 10 років не обкладаються податком на прибуток.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: