Реформа газового ринку може врятувати бюджет України - S&P

Вівторок, 29 січня 2013, 09:32

Експерти міжнародного рейтингового агентства Standard&Poor's радять владі України не зволікати зі змінами в енергетичній сфері.

Про це йдеться в звіті агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно зі звітом, Україна сильно залежить від імпорту газу з РФ, необхідного для задоволення внутрішнього попиту.

"Однак нещодавні спроби уряду знайти альтернативні джерела постачання газу можуть поліпшити ситуацію зі зростанням дефіциту бюджету і поточного балансу", - говориться у повідомленні.

Реклама:

"Реформа газового ринку України може сприятливо впливати на кредитоспроможність суверенного уряду", - відзначають аналітики.

На їхню думку, структура газового ринку та існуючі принципи ціноутворення будуть чинити негативний вплив на рівень суверенних кредитних рейтингів України до тих пір, поки уряд країни не прийме істотних заходів для зміни ситуації.

"Висока залежність від імпорту газу і неефективна структура газового ринку України є чинниками, що негативно впливають на рівень суверенних кредитних рейтингів. Комплексному вирішенню цієї структурної проблеми можуть сприяти підвищення цін на газ, диверсифікація джерел постачання газу, а також підвищення енергоефективності", - наголошується в звіті S&P.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: