Shell і Goldman Sachs отримали "ганебні" премії в Давосі

Четвер, 24 січня 2013, 17:32

Давоські "ганебні" премії Public Eye Awards в 2013 році дісталися Shell і Goldman Sachs.

Про це повідомляється в прес-релізі швейцарського відділення Грінпісу, яке є засновником нагороди спільно з Асоціацією Бернської декларації, пише "Лента.ру".

Shell нагородили премією "народних антіпатій" - нафтова компанія набрала найбільше голосів на сайті Public Eye Awards. Сировинна організація опинилася на першому місці з результатом в 16,446 тис голосів.

Як наголошується в повідомленні Грінпісу, Shell завжди бере участь в проектах, які створюють загрозу забруднення навколишнього середовища. Зокрема, екологи дорікають компанії в прагненні добувати сировинні ресурси в Арктиці.

Реклама:

Грінпіс вказує, що розробка арктичних родовищ стала можливою внаслідок кліматичних змін, які відбулися в тому числі і з вини Shell.

Банк Goldman Sachs нагороджений від імені журі. За результатами глядацького голосування фінорганізація опинилася на другому місці з результатом в 10,691 тис голосів.

Премія дісталася банку за його прагнення отримати прибуток для декількох заможних акціонерів, використовуючи різні кризи. Засновники Public Eye Award звинувачують Goldman Sachs в спекуляціях на грецьких облігаціях, які сприяли погіршенню економічної ситуації в країні.

На третьому місці за результатами голосування виявилася охоронна фірма G4S, яку дорікають в грубому порушенні громадянських прав. У списках номінантів представлені також енергетична корпорація Repower, гірничодобувні Coal India і Lonmin, машинобудівна Alcom.

"Ганебні" премії вручаються в Давосі під час економічного форуму щороку з 2000 року. Засновники нагороди намагаються таким чином нагадати компаніям про їх екологічну та соціальну відповідальність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: