"Газпром" вже розподілив обсяги газу через "Південний потік"

П'ятниця, 7 грудня 2012, 15:43

Всі обсяги газу, які планується постачати по газопроводу "Південний потік", вже розподілені.

Про це сказав голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер в ефірі телеканалу "Росія 24", передає "Інтерфакс-Україна".

"Проект абсолютно затребуваний ринком, всі обсяги, які по ньому будуть транспортуватися, а це 63 млрд куб. метрів газу, вже розподілені", - сказав Міллер.

"Головний наш виграш, що підуть нові обсяги поставок російського газу на експорт, але й вирішується проблема транзитних ризиків", - зазначив він, додавши, що проект повністю відповідає і стратегії Євросоюзу, і Росії на створення нових газотранспортних маршрутів.

Реклама:

"Працюючи над проектом, ми не думали про конкуренцію з іншими проектами. Ми вирішували свої завдання по постачанню газу. Наша конкурентна перевага, що у нас є і газ, і споживач на відміну від багатьох інших проектів", - сказав глава "Газпрому".

"Мета була поставлена ​​і досягнута у визначені терміни. Це наша спільна перемога з європейськими партнерами", - підкреслив він.

Говорячи про проект "Південний коридор", який пройде по території Росії для доставки газу в "Південний потік", Міллер зазначив, що проекти будуть реалізовані синхронно, з розумінням того, що "газоспоживання на півдні Росії буде рости".

"Обсяги заявок з боку наших російських споживачів дуже і дуже значні, тому реконструкція і розширення газотранспортної системи на території Росії буде вестися як для потреб в першу чергу російських споживачів, так і для потреб "Південного потоку" для поставок на експорт", - сказав він .

Міллер підкреслив, що газопровід починає будуватися строго за графіком - кінець 2012 року, і в "Газпрома" є досвід будівництва подібних проектів - "Блакитний потік" і "Північний потік". "Ми реалізуємо проекти за найвищими екологічними стандартами", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: